OM GOLDJAX

Välkommen till min kennel Goldjax!

Min familj består av mig Annika och min man Stefan och 3 utflugna barn, två pojkar och en flicka samt våra goldentjejer Shakira 4 år, Zelma 1 år och Milo 1 år och Signe som är en liten blandrashund (Powder puff/Bichon frisé). Signe flyttade in till oss för snart 9 år sedan, då min son ville vi skulle ha en liten vit hund och så blev det. Vi har också två gamla katter Måns 13 år och Zorro 16 år, så hundarna är vana vid katter. Vi bor i ett litet skogsområde i Landvetter utanför Göteborg med skogen alldeles inpå knuten.

Jag har alltid haft hund i hela mitt liv förutom en period när barnen var små, men min allra första egna hund jag skaffade var en Collie som jag köpte ihop jag och min man. Jag tränade mycket lydnad med henne och syftet var att jag egentligen skulle tävla med henne, men hon fick fel på höfterna och levde inte så länge. Därefter skaffade vi en labrador  och sedan två små blandraser som mina barn så väldigt gärna ville ha.

Mitt intresse för Golden började redan när jag var 12-13 år och vi skaffade en Golden hemma hos mamma och pappa. Älskar den rasen, så tillgivna, glada och snälla. Jag bestämde då att när jag blir vuxen ska jag föda upp Golden retriever, jag ska skaffa kennel, men det är inte något man bara gör, utan det växer fram. För 5 år sedan skaffade vi vår första Golden Agnes som är från Gingsjöns kennel i Hällingsjö och därifrån kommer alla mina tre goldentjejer. Syftet var egentligen att jag hade tänkt ta en första kull på Agnes men så blev det inte, jag ville gå uppfödarutbildning och lära mig massa saker om rasen och nu är Agnes snart 6 år så det blir inget med det.

Utbildning

Jag lär mig nya saker hela tiden om min ras och har precis parat min tik Filippa och ska nu få min första kull äntligen, det är så spännande. Vi spårar mycket med hundarna och Agnes är viltspårschampion och dom andra två är snart klara för den titeln också. Jag skulle gjort klart Filippas men hann inte riktigt med innan hon blev parad, så det får vi ta tag i till våren. Spåra på vilt är något som både jag och hundarna tycker är lika kul.

Vidare har jag gått massa kurser i tävlingslydnad, vardagslydnad och rallylydnad men framför allt så tycker jag att det är väldigt roligt med jaktträning, och min önskan är att kunna komma så långt med  någon av mina hundar så man vågar starta i någon jakttävling någon gång. Något annat som jag tycker är roligt är att gå på utställning med mina hundar och dom har fått många fina resultat.

Själv har jag gått två uppfödarutbildningar via svenska kennelklubben och den senaste är en ny som kommer bli obligatoriskt för alla att gå. Där har jag lärt mig mycket om avel men har mycket kvar att lära och försöker lära mig allt jag kan.

Jag har också gått exteriörsutbildning I och II via Goldenklubben.

Mitt kennelnamn blev registrerat av SKK och godkänt av FCI 2016.

Funderar ni på att skaffa golden och har ett seriöst intresse för rasen,  så tveka inte att kontakta mig.